Unser 10. Leibniz Plant Biochemistry Symposium am 7. und 8. Mai war ein großer Erfolg. Thematisch ging es in diesem Jahr um neue Methoden und Forschungsansätze der Naturstoffchemie. Die exzellenten Vorträge über Wirkstoffe…
Omanische Heilpflanze im Fokus der Phytochemie IPB-Wissenschaftler und Partner aus Dhofar haben jüngst die omanische Heilpflanze Terminalia dhofarica unter die phytochemische Lupe genommen. Die Pflanze ist reich an…
Geschmack ist vorhersagbar: Mit FlavorMiner. FlavorMiner heißt das Tool, das IPB-Chemiker und Partner aus Kolumbien jüngst entwickelt haben. Das Programm kann, basierend auf maschinellem Lernen (KI), anhand der…
Farag, M. A.; Labib, R. M.; Noleto, C.; Porzel, A.; Wessjohann, L. A.;NMR approach for the authentication of 10 cinnamon spice accessions analyzed via chemometric toolsLWT90491-498(2018)DOI: 10.1016/j.lwt.2017.12.069
Quantitative NMR metabolomics approach was developed to distinguish two cinnamon species (Ceylon Cinnamon, Cinnamomum verum and Chinese Cinnamon, Cinnamomum cassia) that are interchangeably used in food products. The results of the analyses of 10 bark accessions revealed for 9 key sensory metabolites, with (E)-cinnamaldehyde as the major form. Multivariate data analyses revealed for eugenol leading presence in C. verum versus fatty acid enrichment in C. cassia. This research provides the first NMR metabolites fingerprinting of the two major cinnamon resources. Compounds related to C. verum aroma and taste were identified and quantified that can be utilized as markers for the authentication of this valuable drug. Novel insight on metabolites mediating for C. verum antidiabetic effect is also presented.